Semester kallas det visst...

Stiltjen på bloggen grundas på två veckors farande och flängande som i folkmun kallas semester, följt av en vecka med diverse operationer och läkarbesök, varvat med huslighet och kreativ frenesi. Resultatet så här tre dagar innan skolstart är utmattning. Bra timing! Verkligen. Jag har lite problem med att få tid till att slappna av mellan alla mina planer och nu ska vi om ett par timmar åka till Göteborg för att hälsa på kompisar och gå på Liseberg. Hmm, hur tänkte jag där? Det avslappnade, utvilade och solbrända jag som full av energi skulle möta upp i Lund på måndag har bytts ut mot ett småstressat, genomtrött och blekfett jag som har hunnit med massor men inte riktigt kommer ihåg varför jag skulle hinna med det...
Anyways... Det har varit en härlig sommar! Och mot all förmodan ska det bli lite småmysigt med höst också. Nu har jag ju min symaskin att sitta och knåpa med istället för att läsa kurslitteraturen och som om inte det var nog har jag också föresatt mig att börja virka mormorsrutor. Det blir jättefint men HUR ska jag hinna med? Ja, just det ja, det har jag ju redan varit inne på. Jag fick i alla fall en massa fina tyger av farmor till lapptäcket och har dessutom köpt lite grann själv. Blir fint tänker jag. Ända tills jag sätter igång och inser att jag inte är duktig nog för att leva upp till mina egna krav. Så vi får väl se vad det blir. D tittade skeptiskt på mig igår kväll där jag med tungan i mungipan försökte knåpa ihop en fyrkantig ruta istället för en åttkantig samtidigt som jag försökte titta på Ernst på tv. "Usch, vad du har blivit gammal" var hans enda kommentar. Oh no!
Ska dessutom jobba extra på bibblan (mamma, det heter biblioteket... ;-) i höst. Har redan blivit tillfrågad om sju dagar så nu hoppas jag att jag inte missar för mycket i skolan. Disciplin borde väl vara lösningen på den frågan. Och snabbmat! Och inget socialt liv :-). Så om jag inte hör av mig på ett år så behöver ingen undra varför.
Nä nu måste jag stänga av tvättmaskinen. Vilken idiot kom på att göra en tvättmaskin som piper var 30 sekund tills man stänger av den? Avskyr!

Ångest

Sista dagen på jobbet. Får plötsligt ångest. Tänk om det är nåt jag glömt? Tänk om jag gjort något fel? Tänk om alla användare kommer att klaga på mig i efterhand? Gnor runt bland hyllorna och fixar och flyttar och donar. Bättre nu? Näe. Vad ska jag mer hitta på? Sorterar tidskrifter, tömmer papperssorteringen, städar pentryt. Lutar huvudet bakåt och kniper till om näsroten men lyckas ändå droppa näsblod på golvet. Isch! Lugnar ner mig istället. Kanske läsa en bok? Snart semester. Inte bra. Inte för att semester inte är bra utan för att när semestern är slut måste man börja skolan igen. Inte bra. Kanske skulle bli hemmafru? Inte heller bra. Ska ju äntligen tjäna pengar och åka på semester fyra gånger om året. Kan man det på en bibliotekarielön? Kanske inte. Får väl sy stora, vackra lapptäcken och sälja dem dyrt. Det blir säkert en bra timlön så slängd i sömnad som jag är... Nä, om man skulle läsa en bok?

Nostalgisk boktripp

Barnen lånade film på biblioteket i torsdags. Det levande slottet. Helt fantastisk enligt svägerskan. Börjar titta. Helt ok. W somnar. Stänger av. Dagen efter. Tittar lite till. Börjar undra. Har jag sett den? Är den baserad på en bok? Har jag läst den? Njae. Vet inte. Tittar på extramaterialet. Interjvu med Diana Wynne Jones. Hmm. Känner igen. Tittar. Aha. Filmen är baserad på en bok. Lyssnar. Aha! Jag har ju läst boken. Fast den inte var riktigt likadan. Och hette något annat. Har ju dessutom faktiskt funderat på den några gånger den senaste tiden. Måndag morgon. Jobbet. Kollar katalogen. Trollkarlens hatt. Inne! Yes! Nu ska jag läsa barnbok.

RSS 2.0