Utkast: På måndag ...

På måndag blir dagis sammanslaget med ett annat dagis som självklart ligger dubbelt så långt bort i fel ände av byn. Mina promenader utökas alltså med dubbelt så lång tid varje morgon och eftermiddag vilket tar bort lite av poängen med att jobba på nära håll och slippa pendlingstiden. Alltså behöver jag en cykel. Jag fick visserligen en cykel i födelsedagspresent i december men den lilla papperslapp den satt på är nog inte tillräckligt stabil för mig och W. För att förtydliga så fick jag en bild på en cykel utriven ur en tidning som en garanti för att det var en cykel jag skulle få i sinom tid. Nu har det gått sju månader och ännu har jag inte fått någon cykel. . . Men bevars det är ju tre dagar kvar tills jag måste ha den så vem vet? Så länge det finns liv finns det hopp. Tilläggas bör väl att jag faktiskt fick ett par tjusiga stövlar i present som jag har slitit med hälsan så presentlös blev jag alltså inte.

Annars känns det nästan som semester i stugan. Jag har varit ledig nu i sex dagar utav sju och har faktiskt varit otroligt flitig. Min fina lilla byrå är nästan klar och jag ska verkligen ta mig i kragen och lägga in ett foto på den så att man inte måste föreställa sig allt jag skriver om. Den är nu betsad i svart tjära, de fula handtagen är borttagna och jag är som bäst igång med att spackla och slipa, spackla och slipa och spackla och slipa där hålen blev. Sedan ska det komma på vackra porslinsknoppar i vitt. Återigen blir det alltså svart och vitt i mitt hem trots att jag gärna vill ha in lite färg. Men den svarta byrån bryter fint mot allt det vita så jag är ändå nöjd med valet. Möbler i färg är ändå inte något som tilltalar mig så det var ju inget alternativ. Däremot har jag hittat ännu en vaxduk som jag är otroligt glad för. Rosa botten med vita prickar för endast 29.90/meter. Stoff och stil uppfyllde verkligen alla mina krav på den punkten.

Utomhus har det också blivit inrett. Nytt bord och nya stolar till uteplatsen blev det från IKEA. Superfina, inte så monstruöst stora som det mesta av utbudet annars är men ändå så att man kan få sittplats till 10 pers. Bäst av allt var, som vanligt med IKEA, priset. 1200 för bordet och 500/stol. Ja, jag är en liten snåljåp, jag vet, men varför slösa när man istället kan få mer för samma pengar? Och jag köper ju inte något jag inte tycker om. . . Möblerna är i precis samma färg som det nya staket vi ramade in altanen med förra året vilket jag nog får erkänna var ett lyckokast. Efter att börja få lite ordning på mina klätterväxter där ute artar det sig till en riktigt mysig uteplats. Foton utlovas!

Blogg och midsommar

Nä, får skärpa mig med bloggandet. . . Blir lite för sällan men har upptäckt ett mönster som förklarar saken. Det ser ut ungefär så här:

Jobb=ingen blogg
Ledig= blogg (i bästa fall)

Kan inte fatta hur vanligt folk hinner med att jobba heltid, ha barn och hus och dessutom hinna med att laga god mat, baka smarriga tårtor, ha ett socialt umgängesliv och utrrycka sina kreativa sidor. Jag jobbar deltid och får välja en mission per dag. Oftast heter den matlagning, nära följt av köksröjning. Därnäst kommer tvätt. Sedan är det ett långt hopp på listan eftersom de tre första är starka konkurrenter om förstaplatsen. På ca plats nr 8 kommer allmänt plock i huset, sopning/dammsugning och toalettstäd. Därefter dyker trädgårdssysslorna upp och på ca plats 53 kommer kreativitet inom vad det vara månne. Dock har jag idag tagit mig tid till TVÅ kreativa pass. Blogg och dessutom har jag gjort tre sidor i W's fotobok som fortfarande är inne på hans första vecka i livet trots att han snart blir tre år. . .

Igår var det dans kring midsommarstången i Smygehuk, Sveriges sydligaste udde. Vädergudarna var nådiga och efter inledande snålblåst blev det faktiskt nästan varmt. Sång och gitarr bjöds det på men ingen lekledare på marken vilket gjorde att alla såg smått fåniga ut i sina fösök att titta på dem bakom som eventuellt kunde stegen i "Viljen I veta och viljen I förstå." Synd eftersom det finns så många roliga steg. Synd också att det numera är enbart barn och småbarnsföräldrar som dansar vilket urholkar dansen ytterligare. Är det genant att vilja dansa runt midsommarstången eller?


Väl hemma åt vi lax i foliepaket med nypotatis och skirat smör. Jordgubbar med vaniljgrädde till efterrätt. Klockan halv tio sov hela familjen. Snacka om midsommarfest!!!Idag kommer S på besök medförande midsommartårta. Smarrigt. Till middag blir det omidsommaraktiga svärmors frikadeller med potatis och brunsås vilket fungerar i alla lägen.


Nu ska jag drömma lite om semesterplaner och kanske skicka efter en ny bikini. Gärna en som trollar bort magen och fyller ut bysten. Vart kan man köpa en sådan?

Semester! Igen!

Idag har sommarsemestern bokats in i kalendern. Mycket trevligt att gå och glädja sig åt. Första veckan blir hemmafix med svärfar och andra blir förhoppningsvis något mer semesteraktigt. Vi har haft planer om att åka till Astrid Lindgrens värld i många år nu och eftersom svägerska C med familj aldrig haft tid till dylikt åker vi nu med egen son. Om det blir nu i juli eller senare återstår väl att se, men i alla fall... Vi ska vara lediga. Nu ska jag också beställa vackert väder i sommarSverige så är allt klappat och klart sen. Tjoahadelittanlej!!

Helg

Härlig helg. Flitens lampa har lyst och jag har dessutom haft en hel dag i stan för mig själv. Har provat cyklar, handlat lite kläder. Äntligen hittat sandaler till W. Idag har det varit trädgårdsdag eftersom solen äntligen lyst efter stormvädret i slutet på veckan. Sått blommor och gräs. Rensat ogräs. Tvättat flera tvättar i min nya maskin som är såå stor. Tvättkorgen nästan tom. Har aldrig hänt förr tror jag... Alltså en bra helg allt som allt. Trött nu. Skriver mer en annan dag.

Som vatten på en gås...

Tänkte skriva om baktal  (eller baktaleri?) men orkar inte. Tänker istället bara tänka positiva och trevliga tankar och låta resten rinna av mig som vatten på en gås. Varför säger man det förresten? Blir inte gäss blöta? Eller insinuerar man att vatten inte rinner av en ko eller en gris?


Dis'n dat

Snart kommer den nya tvättmaskinen och jag kan nästan inte vänta. Den senaste veckan har jag haft en oemotståndlig lust att tvätta även om jag inte haft mycket energi till något annat. Den lusten försvinner väl så snart maskinen är installerad men anyways. . . can't wait.

I lördags var det tösetur till Forum i Köpenhamn och the original cast from London in Mamma Mia. Fantastiskt! Blev plötsligt väldig sugen på att återuppta dansen liksom jag återigen överväger att börja sjunga i kör. Tyvärr är dans något så fruktansvärt snordyrt att inte många utom Paris kan ha råd med det. Hilton alltså. Frågan är också om kyrkokören sjunger ABBAlåtar? Får undersöka det. . .I övrigt var helgen bra med strålande väder och glada barn. Mestadels glada barn vill säga. Av någon anledning blev det inte riktigt tid till sömn och det resulterade i inte bara vanliga utflippningar utan också trötthetsutbrott. Känner sig skyldig när ens barn skriker av sömnbrist och/eller hunger eftersom man ju faktiskt varit "snäll" nog att låta det fortsätta leka.

Imorgon är det dock ledighet på agendan och just nu har jag planer om storstädning inklusive fönsterputsning och därutöver en tur till affären, matlagning och plantering av nyinskaffade blommor till trädgården. Misstänker att morgondagen kommer innehålla lång och sen frukost, lite lek på golvet, lite filmtittande, lite utelek, lite middagsvila, ev en tur till affären, matlagning och sedan är det dags för kväll.

Men snart är min son vuxen, utflyttad och gift så det gäller ju att ta vara på tiden. Misstänker att jag har glömt mina smutsiga fönster om tjugo år!

NB! Årets första utomhusbad är genomfört och det är personligt rekord i vuxen ålder. 31 maj är nog tidigare än någonsin med undantag för de galna åren mellan ca 9 och 12 års ålder. Tilläggas bör väl att badet försiggick i grannens pool som dock inte blivit uppvärmd av annat än solen. *Stolt*:

RSS 2.0